Dışişleri Bakanlığı'ndan Siyonist Rejimin İftira ve Yalanlarına Sert Tepki Dışişleri Bakanlığı'ndan Siyonist Rejimin İftira ve Yalanlarına Sert Tepki

Yalova İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü'nün öncülüğünde Abdülhamit Han Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılan gençlerin yaptığı çalışmalar, Engelsiz Kafe’de düzenlenen yılsonu sergisinde büyük beğeni topladı. Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Avcı ve Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk'ün birlikte gerçekleştirdiği açılışta, protokol mensupları kursiyerlerin eserlerini dikkatle inceledi ve bilgi aldı.

Manevi Danışman Zeynep Basa, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Gençlik Manevi Danışmanlık çalışması çerçevesinde Yalova'da faaliyet gösterdiklerini belirtti. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileriyle birlikte çalıştıklarını vurgulayan Basa, Abdülhamit Han Gençlik Merkezi'nde yıl boyunca çeşitli değerler eğitimi ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca Tezhip, Kareografi, Çini Boyama ve Ebru gibi alanlarda da çalışmalar yaptıklarını belirten Basa, sergide yaklaşık 60'tan fazla eserin yer aldığını dile getirdi.

Sergide en dikkat çekici eser ise İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği soykırımı simgeleyen maket çalışması oldu. İsrail jetlerinin bombalarına maruz kalan Şifa Hastanesi ve burada yaşanan insanlık dramını gözler önüne seren maket, sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi gördü. Sergi, 2 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Editör: Masume Masume