Türksat 6A’nın üretim, entegrasyon, test ve paketleme işlemleri, Ankara'daki Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (USET) bünyesinde başarıyla tamamlandı. Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu olan TÜRKSAT 6A, 4 Haziran Salı günü (yarın) ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'ne gönderilecek. Fırlatmada görev alacak personelle birlikte Antonov AN-124 tipi kargo uçağı ile yola çıkacak olan uydu, 1 günlük hava yolculuğunun ardından hedefe ulaşacak.

TÜRKSAT 6A uydusunun uğurlama töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu önemli proje, Türkiye'nin uzay teknolojileri alanındaki kabiliyetlerini ve uluslararası alandaki yerini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'nin hava yolu şirketlerinden Atlasglobal,resmen iflas etti! Türkiye'nin hava yolu şirketlerinden Atlasglobal,resmen iflas etti!

TÜRKSAT 6A, Türkiye'nin uzayda daha bağımsız ve güçlü bir konuma gelmesine katkı sağlayacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye'nin uzaydaki haberleşme kapasitesi artırılacak ve stratejik öneme sahip yerli teknolojiler geliştirilmiş olacak.

Editör: Masume Masume