Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki bölgedeki İsrail Dışişleri Bakanı'nın sosyal medyada yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği affedilmez suçları cesurca kınıyor. Türkiye, İsrail'in işlediği katliamı durdurmak için sürekli çaba harcıyor ve uluslararası toplumun İsrail'i izole etmesi için somut adımlar atıyor.

Bazı İsrailli siyasetçilerin Türkiye'yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı asılsız iddialarla ve saygısız bir şekilde hedef almasının gerçek nedeni budur.

İnsanlık adına kara bir gün: ABD Kongresi’nde katliam 3 dakika 40 saniye alkışlandı! İnsanlık adına kara bir gün: ABD Kongresi’nde katliam 3 dakika 40 saniye alkışlandı!

Aşırı İsrail Hükümetinin soykırım politikaları, artık hem Filistinlilere hem de İsraillilere yönelik bir tehdit haline gelmiştir.

Türkiye, İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı ırkçı ve adaletsiz politikaları gündemde tutmaya devam edecek ve Filistinlilerin kendi ülkelerinde, kendi devletlerine sahip olmaları için bu haklı davayı savunmaya devam edecektir."

Editör: Masume Masume