Bir siyonist yetkili, Reuters'a yaptığı ve adının verilmediği açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasıyla ilgili İsrail'in hiçbir dahli olmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

İran-Azerbaycan sınırında dün bir barajın açılış törenine katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter dönüş yolunda kaza yapmıştı. Bu kazanın ardından gelişmeler şu şekilde ilerledi:

  • Türkiye'nin Yardımı: İran'ın talebi üzerine Türkiye, Akıncı İHA'sını görevlendirdi. İHA, helikopterin enkazı olabileceği değerlendirilen bir ısı kaynağını tespit etti ve koordinatlarını İran makamlarıyla paylaştı.

  • Enkazın Bulunması: Akıncı İHA'nın tespitlerinin ardından, İran Kızılayı Cumhurbaşkanı Reisi'ye ait helikopterin enkazını bulduklarını duyurdu. Enkaz 15 saatlik bir çalışma sonrasında bulundu.

  • Kazanın Kurbanları: Kaza sonucunda Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Haşim hayatını kaybetti. Ayrıca, helikopterde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu iki üst düzey askeri yetkili ve üç kişilik mürettebat da kazada yaşamını yitirdi.

    HÜDA PAR'dan DEM Parti'ye Sert Tepki: Kaos Peşindeler! HÜDA PAR'dan DEM Parti'ye Sert Tepki: Kaos Peşindeler!

Bu trajik kazanın ardından İran halkı derin bir üzüntü yaşarken, uluslararası toplum da taziyelerini iletti.

Editör: Masume Masume