Filistin İnsan Hakları Merkezi (PCHR), Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki yerinden edilmiş kişileri asgari yaşam gereksinimleri olmadan insanlık dışı koşullara zorladığını belirtti. Açıklamada, yerinden edilmiş kişilerin güvenli içme suyuna, gıda ve sağlık hizmetlerine erişimlerinin olmadığı, insani yardımın girişinin engellendiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Gazze Şeridi'nde çoğunluğu kadın ve çocuk olan 1,7 milyon insan ülke içinde yerinden edilmiş durumda ve yeterli suya, gıdaya, yakıta ve ilaca erişemiyor. Gıda kıtlığı ve genel kıtlık ciddi bir sorun haline gelirken, 1,1 milyon Filistinli feci gıda güvensizliği ile karşı karşıya.

PCHR'nin açıklamasında, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğu bölgelerini işgal etmeye başladığı, kentin mahallelerine ve kamplarına yönelik baskınları, hava saldırılarını ve topçu bombardımanını yoğunlaştırdığı belirtildi. Ayrıca, Filistin-Mısır sınırındaki Refah sınır kapısının İsrail güçleri tarafından kontrol altına alındığı kaydedildi.

İşgalci Yerleşimciler Huvvara Beldesine Saldırdı! İşgalci Yerleşimciler Huvvara Beldesine Saldırdı!

Refah kentinin işgalinin, eşi benzeri görülmemiş katliamlara, belirli bir insani felakete ve yerinden edilmiş Filistinliler için son sığınağın ortadan kaldırılmasına işaret ettiği belirtildi. PCHR, bu durumun bölgedeki insani krizi daha da derinleştireceğini ve uluslararası toplumun acil müdahalesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Editör: Masume Masume