Siyonist işgal rejiminin Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'nin idaresi konusundaki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Gallant, uzun zamandır Gazze'de Hamas'a alternatif bir yönetim bulunması gerektiğini dile getirdiklerini, ancak bu konuda hiçbir yanıt alamadıklarını belirtti.

Almanya, İsrail'in Filistin Devletini Reddetmesinden Endişeli Almanya, İsrail'in Filistin Devletini Reddetmesinden Endişeli

Gallant, "Ordunun planı tartışmaya açılmadı, daha da kötüsü yerine hiçbir alternatif getirilmedi. Gazze'de askeri-sivil bir rejim, İsrail için kötü ve tehlikeli bir alternatiftir." ifadelerini kullandı. Gazze'de askeri bir yönetimin kurulmasını kabul etmeyeceğini vurgulayan Gallant, Başbakan Netanyahu'ya çağrıda bulunarak, Gazze Şeridi'nde sivil-askeri bir rejimin olmayacağını ilan etmesini ve Hamas'a alternatif bir yönetimi teşvik etmesini istedi.

Netanyahu'dan Gallant'a Yanıt

Başbakan Binyamin Netanyahu ise Gallant'ın eleştirilerine gecikmeden yanıt verdi. Sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı videoda Netanyahu, ordunun Hamas'a karşı savaşmaya devam ettiğini belirtti.

"Hamas var olduğu sürece başka hiçbir aktör Gazze'yi yönetemeyecek, kesinlikle Filistin Yönetimi değil." diyen Netanyahu, Hamas yenilene kadar "ertesi gün" tartışmalarının anlamsız olduğunu savundu. Netanyahu, "Hamas'ın Gazze'yi askeri olarak idare etmediği netleşene kadar, hiçbir aktör kendi güvenliği korkusuyla Gazze'nin sivil yönetimini tek başına kabul etmeye hazır olmayacak." ifadelerini kullandı.

Editör: Masume Masume