İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı'na yönelik hazırlıklarını tamamladı. 16-19 Haziran'da 4 günlük bayram süresince İstanbulluların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için ekiplerin görev başında olacağı bildirildi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, şu detaylara yer verildi:

  • Kurban Satış ve Kesim Hizmetleri: İBB’ye ait 5 modern tesiste kurban satış ve kesim hizmetleri sunulacak. Kesilen kurban etlerinin hijyenik bir şekilde paketlenmesi için vatandaşlara 240 bin ücretsiz hijyenik kurban poşeti dağıtılacak.

    Etna Yanardağı Patlaması Sonrası Catania Havaalanı'nda Uçuşlar Askıya Alındı! Etna Yanardağı Patlaması Sonrası Catania Havaalanı'nda Uçuşlar Askıya Alındı!
  • Boğa Yakalama Timleri: Kaçan kurbanlık hayvanların yakalanıp sahiplerine teslim edilmesi için özel olarak oluşturulan "Boğa Yakalama Timleri" devrede olacak. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki hayvan bakımevlerinde hazır bekletilecek ekipler, ihbarlar üzerine hızlıca harekete geçecek.

  • Denetimler ve Temizlik: Bayram süresince kentte istenmeyen görüntülerin oluşmaması için denetimler artırılacak. Temizlik çalışmaları büyük bir özenle yürütülecek.

  • Ücretsiz Toplu Ulaşım: Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, bayram süresince toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanabilecek.

Bu kapsamlı hazırlıklar sayesinde İstanbullular, Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirebilecekler.

Kaynak: Görsel Haber