Haber Merkezi- Arizona Üniversitesi'nin internet sitesinde, 5 Mayıs'taki İsrail yanlısı gösteride başörtülü bir Müslüman kadına yönelik ayrımcı ifadeler kullanan ve agresif davranışlar sergileyen akademisyen Jonathan Yudelman hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Yudelman'ın videoda görülen davranışlarına ilişkin soruşturmanın sonuçlanana kadar okuldan uzaklaştırıldığı ve "Bu nedenle, kampüse girişine, ders vermesine veya öğrenci ve personelle etkileşime girmesine izin verilmeyecek." denildi.

Yudelman'ın 30 Haziran'dan itibaren, istifası nedeniyle Arizona Üniversitesi ile ilişkisinin tamamen sona ereceği ifade edilen açıklamada, "Mevcut soruşturma, üniversitenin personeline yönelik disiplin prosedürlerine uygun şekilde yürütülmektedir." denildi.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşması 53 Kez Alkışlandı Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki Konuşması 53 Kez Alkışlandı

Ayrıca, Yudelman'ın karıştığı olayın polise rapor edildiği ve "Arizona Eyalet Üniversitesi, konuşma ve ifade özgürlüğünü korurken tehditkar veya şiddet içeren davranışlara müsamaha göstermeyecektir." şeklinde değerlendirildiği belirtildi.

Yudelman'ın, 5 Mayıs'ta Arizona Üniversitesi önünde İsrail yanlısı bir gösteri sırasında başörtülü bir Müslüman kadına yönelik ayrımcı ifadeler ve agresif davranışları görüntülendi ve bu video sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Videoda, Yudelman'ın "Tam anlamıyla burnunun dibindeyim." diyerek agresif tavırlar sergilediği, kadına yaklaşıp küfrettiği görülmekteydi.

Bu olayın ardından Arizona Üniversitesi, Yudelman hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Editör: Fatma Zehra