Haber Merkezi- Hasan Kılıç'ın ölümünden sonra İsmailağa Cemaati'nin lideri olan Ahmet Fikri Doğan'ı ziyaret eden cemaatin önde gelen isimlerinden Salih Topçu, Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu ve Abdullah Kılıç, İsmailağa hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cemaat heyeti, "İsmailağa'nın bölündüğü" iddialarını reddederek cemaatin güçlendiğini belirtti.

"Devlete Aykırı Faaliyetlerde Bulunmadık"

İsmailağa Camii Külliyesi'nde düzenlenen bir bilgilendirme toplantısında, İsmailağa Cemaati'nin bugüne kadar devlete karşı hiçbir faaliyette bulunmadığı ve toplumun birleştirici gücü olduğu vurgulandı. Konuşmacılardan Salih Topçu, "Cemaatimiz, devlet geleneğine sahiptir. Herkesin gözü önünde, açık bir şekilde faaliyet gösteriyoruz" dedi.

"FETÖ'nün Bir Örgüt Olduğunu Söyledik"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine de atıfta bulunan İsmailağa Cemaati, 1985'ten beri FETÖ'nün bir cemaat değil, bir örgüt olduğunu savunduklarını belirtti. Cemaat heyeti, İsmailağa'nın devlet tarafından tanınmış, güvenli ve emniyetli bir yapı olduğunu vurgulayarak, "İsmailağa, 'devletsizlik kadar kötü bir şey yoktur' görüşünü benimser" açıklamasında bulundu.

"15 Temmuz'da Tüm Hocalara 'Sokağa Çıkın' Mesajı Atıldı"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Bağcılar’da Saldırıya Uğrayan İmam İçin Açıklama! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Bağcılar’da Saldırıya Uğrayan İmam İçin Açıklama!

Toplantıda konuşan Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, İsmailağa Cemaati'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sergilediği tutumu vurguladı. Ustaosmanoğlu, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapmadan önce tüm hocalara "Herkes sokağa çıksın" mesajı gönderildiğini hatırlatarak, "Bizler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önündeydik. Duruşumuz ve tavrımız net. İsmailağa Cemaati, devlet tarafından tanınmış bir yapıdır" dedi.

"Cemaatin Lideri 20 Yıl Önce Belirlendi"

Hasan Kılıç'ın oğlu Abdullah Kılıç ise, cemaatin liderinin belirlenme sürecini anlattı. Kılıç, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatından 20 yıl önce cemaatten uygun gördüğü hocalardan 8 kişiyi çağırdığını ve kendisinden sonra yerine Hasan Kılıç'ı getirdiğini belirtti.

Abdullah Kılıç, Cübbeli Ahmed'in cemaatte herhangi bir görevi olmadığını ve izole edildiğini ifade etti. Kılıç ayrıca, "Hasan Kılıç'ın halifesi olduğuna dair hiçbir şüphe yok. Babam Hasan Kılıç da kendi yerine Fikret Doğan'ı bırakmıştır" dedi.

Editör: Fatma Zehra