Haber Merkezi- İran devlet televizyonu, Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi. Reisi'nin konvoyunda üç helikopter olduğu bilgisi paylaşıldı.

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını ve henüz kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaşamadığını belirtti.

Vahidi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile iki ülke sınırında baraj açılışına katılan Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter konvoyunun dönüş yolunda kötü hava koşulları nedeniyle kaza geçirdiğini söyledi. 

İşgal Rejimi 7 Ekim'den Bu Yana 91 Filistinli Gazeteciyi Alıkoydu İşgal Rejimi 7 Ekim'den Bu Yana 91 Filistinli Gazeteciyi Alıkoydu

Doğu Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Cebbarali Zakiri, Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki üç helikopterden ikisinin iniş yaptığını, birinin düştüğünü belirtti. Zakiri, olay yerine henüz ulaşmadığını ve olası yaralılar hakkında bilgi veremediğini söyledi.

İran Kızılayı, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında meydana geldiğini ve İHA'larla bölgenin tarandığını bildirdi. Reuters'a konuşan bir İranlı yetkili, kazanın ardından Cumhurbaşkanı Reisi ile Dışişleri Bakanı'nın hayatlarının risk altında olduğunu belirterek, gelen bilgilerin çok endişe verici olduğunu söyledi.

İran devlet televizyonu, Reisi'yi taşıyan ve "sert iniş" yaptığı belirtilen helikopterde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de bulunduğunu duyurdu.

İran Kızılayı, kötü hava koşulları nedeniyle havadan arama kurtarma çalışmalarının yapılamadığını bildirdi.

Editör: Fatma Zehra