Irak Meclisi, fuhuşla mücadele yasasında değişiklik yapılmasını öngören bir tasarıyı onayladı. Tasarı, Bağımsız Milletvekili Raad el-Maliki tarafından Meclis'e sunuldu ve mevcut yasada "eşcinsellik" tabirlerinin eklenmesini ve istismara yönelik cezaların artırılmasını talep etti.

Siyonistlerin Refah Operasyonu: Hamas Lideri Yahya Sinvar Hedefte Siyonistlerin Refah Operasyonu: Hamas Lideri Yahya Sinvar Hedefte

Meclis, tasarıda sapkınlara ömür boyu hapis veya ölüm cezası önerilmesi yerine, cezalarda değişiklik yaparak onayladı. Buna göre, sapkınlığa yönelik ceza 10 ila 15 yıl arasında hapis cezasını içeriyor.

Sapkınlığı teşvik edenlere de cezalar getirilen yasa, bu kişilere 7 yıldan az olmamak üzere hapis ve yerel para cezası öngörüyor. Para cezası tutarı ise 10 ila 15 milyon dinar arasında belirlenmiş.

Bu değişikliklerle birlikte Irak, sapkınlıkla mücadelede daha sert bir tutum benimsemiş oldu. Ancak bu durum, insan hakları savunucuları ve uluslararası toplumun dikkatini çekerek tartışmalara neden olabilir.