Haber Merkezi- Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Filistin Meselesi ve Günümüzde Gazze’de Yaşananlar" adlı konferansta konuşan Mustafa, İsrail'in Filistin'e saldırılarının yıllardır devam ettiğini belirtti.

Mustafa, "İsrail, 7 Ekim'den bu yana uluslararası hukuka aldırmadan açık bir şekilde katliam ve soykırım yapıyor. İsrail, ABD'den aldığı güç ve silah desteğiyle suç işlemeye devam ediyor.

Şimdiye kadar 36 bin şehidimiz, 80 bin yaralımız var ve kaybolanlar 10 binden fazla. Bütün hastaneler ve okullar zarar gördü. İsrail, kendini bütün kanunların üstünde görerek katilliğe devam ediyor," diye konuştu.

Mustafa, İsrail'in amacının Gazze'de yaşayanları Sina'ya göç ettirmek olduğunu ifade etti. Türk halkının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman yanlarında olduğunu belirten Mustafa, bunun kendilerine güç verdiğini vurguladı.

İsrail'in Gazze'de yaptıklarını Batı Şeria'da da sistematik bir şekilde uygulamaya çalıştığını belirten Mustafa, "Bizim halkımız orada kaldıkça Gazze'yi yaşanmayacak bir yere çevirmeye çalışıyorlar. Orada yaşayan insanları göç ettirmeyi başaramadılar.

O yüzden orada insanların hayatını mahvetti ki insanlar oradan gitsin. Bütün planlara karşı halkımız toprağına, bayrağına sahip çıkacak, bırakmayacak. Halkımız hiçbir zaman hakkından taviz vermeyecek.

Biz bütün yıkımlara, zulümlere, işlenen suçlara karşı Gazze'de, Batı Şeria'da yolumuza, direnişimize devam edeceğiz. Biz yalnız değiliz, onlar yalnızlar," ifadelerini kullandı.

Aile Kalesi Düşmesin! Genç-Aile Kalesi Düşmesin Aile Kalesi Düşmesin! Genç-Aile Kalesi Düşmesin

Mustafa, Filistin'i İspanya, Norveç ve İrlanda'nın tanıdığını hatırlattı. Filistin'i tanıyan devlet sayısının 147'ye yükseldiğini belirten Mustafa, "Gelecek haftalarda da bazı Avrupalı devletler bizi tanıyacak.

Biz sadece sahada değil, birçok yerde savaşıyoruz; hem siyasi, hem diplomatik hem de hukuki olarak. Bütün işledikleri suçları kayıt altına alıyoruz ve onların yalnız kalmaları için elimizden geleni yapıyoruz," dedi.

Konferansa, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Fatma Zehra