Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Tebbun, 28 büyükelçi ve altı konsolosun yer aldığı diplomatik kadroda değişiklik gerçekleştirdi.

Söz konusu değişikliklerin "diplomatik aygıtı etkinleştirmek ve mevcut riskler nedeniyle diplomatik çalışmaların performansını artırmak amacıyla gerçekleştirildiği" belirtildi.

Açıklamada, atamaların en kısa sürede yürürlüğe gireceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı yeni büyükelçilerin listesini açıklamadı.

Mısır'daki büyükelçi değişikliğinin yanı sıra Cezayir'in Sahil ülkelerindeki tüm büyükelçilerinin değiştirilmesine karar verildiği belirtildi.

İki ülke arasında yaşanan ciddi diplomatik krizin ardından Mali'ye yeni büyükelçi gönderildi. Peru'daki mevcut büyükelçi Kemal Retib, iki ülke arasında yaşanan ciddi diplomatik krizin ardından Mali'nin başkenti Bamako'ya olağanüstü ve tam yetkili büyükelçi olarak atandı.

Cezayir'in Mısır Büyükelçisi ve Arap Birliği temsilcisi Binali Şerif, Arjantin'den Kahire'ye geleli çok kısa bir süre olmuştu ki görevinden alındı.

Cumhurbaşkanı Tebbun, eski İletişim Bakanı ve eski Çin Büyükelçisi Hasan Rabhi'yi Kahire ve Arap Birliği nezdinde yeni büyükelçi olarak atamaya karar verirken, Binali Şerif de Brezilya'ya atandı. (İLKHA)

Rusya'nın Füze Saldırısı: Ukrayna'nın Nikopol ve Mikolayiv Kentleri Hedef Alındı Rusya'nın Füze Saldırısı: Ukrayna'nın Nikopol ve Mikolayiv Kentleri Hedef Alındı