Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim ve Teknik Sohbetleri'nin bu ayki konuğu, Hinda Akıllı Şehir Teknolojileri'nin kurucusu Fatih Kafalı oldu. Kafalı, katılımcılara akıllı şehirlerin sırlarını ve geleceğe dair teknolojik yenilikleri paylaştı.

Esenler Belediyesi Gençleri Kelimelerin Büyüsüyle Buluşturuyor: Etimoloji Atölyesi Başladı! Esenler Belediyesi Gençleri Kelimelerin Büyüsüyle Buluşturuyor: Etimoloji Atölyesi Başladı!

Programda konuşan Kafalı, şehir ve kent kavramları arasındaki farkları vurguladı. İstanbul'un bir şehir, Ankara'nın ise bir kent olduğunu ifade eden Kafalı, İstanbul'un ruhunu Ankara'da bulmanın zor olduğunu dile getirdi. Akıllı şehirlerin insan odaklı olması gerektiğini vurgulayan Kafalı, teknolojiyi insanların konforu ve yaşam kalitesi için kullanmanın önemine dikkat çekti.

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Kafalı, akıllı şehirlerin sınıflandırılması ve şehir planlamasında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Geçmiş medeniyetlerin izlerini taşıyan şehirlerin ruhunun, yaşayan bir organizma gibi olduğunu belirten Kafalı, İstanbul'un tarih boyunca nasıl bir akıllı şehir olduğunu örneklerle anlattı. Özellikle Mimar Sinan'ın eserleriyle İstanbul'un akıllılığının nasıl yansıtıldığını örnekleyen Kafalı, şehir planlamasında geçmiş medeniyetlerin izlerinin önemini vurguladı.

Esenler Belediyesi ve TEKDER (Teknik Elamanlar Derneği) iş birliğiyle gerçekleştirilen Bilim ve Teknik Sohbetleri, katılımcılara ilgi çekici bir bilgi ve deneyim paylaşımı sunmaya devam ediyor.