Türkiye’de Sosyal Medya Kullanımının Artışı

Türkiye’de sosyal medya kullanımı son yıllarda ciddi bir artış göstermeye başladı. Hem küçük yaş gruplarında hem de ileri yaştaki gruplarda sosyal medya kullanımı yaygınlaşarak toplumun büyük bir kısmını kapsar hale geldi.

Türkiye’de Sosyal Medya Kullananların Sayısı

Birçok farklı sosyal medya platformunun bulunmasıyla birlikte, hepsinde aktif hesabı olan milyonlarca kullanıcı bulunuyor. Sosyal medyanın bu kadar yaygınlaşmasıyla kullanıcı sayısı da merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son belirlemelere göre Türkiye’de sosyal medya kullananların sayısını açıkladı.

Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu TÜRKSAT 6A Fırlatılıyor Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu TÜRKSAT 6A Fırlatılıyor

Nüfusun Yarısından Fazlası Kullanıyor

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, haberleşme altyapısına geçtiğimiz 21 yılda toplamda 275 milyar dolar yatırım yapıldığını belirtti. Türkiye’de bulunan vatandaşların yaklaşık %78’inin X (Twitter), Instagram, YouTube, Facebook gibi sosyal mecralardan en az birisini kullandığını ifade eden Uraloğlu, 58 milyona yakın vatandaşın aktif sosyal medya kullanıcısı olduğunu aktardı.

Sosyal Medya Kullanım Süresi

Bakan Uraloğlu, dünya üzerinde sosyal medya kullanım süresinin ortalama 6,5 saat, Türkiye’de ise bu sürenin ortalama 7 saat olduğunu belirterek, Türkiye’nin sosyal medya kullanımında dünya ortalamasının üzerinde olduğunu açıkladı.

Editör: Fatma Zehra