Ebu Ubeyde vuslata kavuştu.
Yas tutacak değiliz.
Bilakis kendisini kutluyoruz.
Ancak korkudan da titriyoruz.
Ahirette hasmın olmamak niyazıyla…
Kassam Tugayları’nın yeni sözcüsü ilk konuşmasını gerçekleştirdi.
Sözcü, isgalci İsrail’in ateşkesi ihlal eden saldırılarında hayatını kaybeden çok sayıda Kassam liderinin şehit olduğunu duyurdu.
Kassam Tugayları’nın şehit olduğunu duyurduğu isimler:
💢 Muhammed Sinvar – Genelkurmay Başkanı
💢 Muhammed Şebane – Refah Tugayı Komutanı
💢 Hüküm el-İsa – Komutan
💢 Raid Saad – silah İmalat Sorumlusu Komutan
💢 Ebu Ubeyde – Kassam Tugayları Sözcüsü ve medya komutanı

İzzeddin el-Kassam Tugayları, yeni bir askerî sözcünün göreve başladığını açıkladı. Yapılan açıklamada, uzun süredir kamuoyunun tanıdığı isim olan Ebu Ubeyde’nin şehit olduğu ifade edilirken, direniş çizgisinin kararlılıkla sürdürüleceği mesajı verildi.
Yeni askerî sözcü tarafından yapılan ilk konuşmada, mücadelenin şahıslar üzerinden değil, inanç ve dava ekseninde yürütüldüğü vurgulandı. Açıklamada, “Bir Ebu Ubeyde gider, bir Ebu Ubeyde gelir” ifadeleri kullanılarak, direnişin sürekliliğine dikkat çekildi.
Kassam Tugayları, “Sözcümüz, gerçek adı Huzeyfe el-Kahlut olan ve Ebu İbrahim olarak da bilinen maskeli komutan Ebu Ubeyde’nin şehadetini duyuruyoruz” açıklamasında bulundu.
Konuşmada Kur’an-ı Kerim’den bir ayete de yer verilerek, “Müminlerden öyle yiğitler vardır ki, Allah’a verdikleri söze sadık kaldılar” ifadeleri hatırlatıldı. Bu sözlerle, verilen mücadelenin inanç temelli olduğu ve bedel ödemeye hazır olunduğu mesajı verildi.
Kassam Tugayları’nın açıklaması, Aksa Tufanı sürecinde yaşanan gelişmelerin ardından geldi. Yapılan duyuruda, şehitlerin yolunun sürdürüleceği, direnişin kararlılıkla devam edeceği ve mücadelenin nesiller boyu aktarılacağı vurgulandı.
Açıklama, sosyal medya platformlarında kısa sürede geniş yankı uyandırırken, destek mesajları da dikkat çekti.




