Dünya

Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Han Yunus'ta İşgalin İzleri

İşgalin ardından Han Yunus'ta bulunan toplu mezarlarda yaşanan dehşet, işgalci ordunun vahşetini gözler önüne seriyor. Sivil savunma ekipleri, kayıp yakınlarını arayan Filistinlilere destek oluyor.

Abone Ol

İşgal ordusu, Han Yunus'tan çekildikten sonra kentte toplu mezarlar bulunmaya başladı. Sivil savunma ekipleri, cesetleri çıkarmak ve teşhis etmek için çaba harcıyor.

  • İsrail saldırısında hayatını kaybeden Nebil Muhammed Zedan gibi birçok Filistinli'nin yakınları, kaybettikleri sevdiklerini bulabilmek için çabalıyor.
  • İşgal ordusu, mezarlıklarda bulunan cesetleri alıp kimliği belirlenemeyen şekilde başka yerlere gömüyor. Cesetlerin üzerinde işaretler ve kıyafet değişiklikleri yaparak provokasyonlar gerçekleştiriyor.
  • Sivil savunma ekipleri, işgal ordusunun açtığı toplu mezarlardan ceset çıkarma çalışmalarını sürdürüyor. Ancak birçok cesedin kimliği belirlenemiyor ve çürümüş, yarım cesetler bulunuyor.
  • BM, toplu mezarlara ilişkin kapsamlı ve bağımsız bir soruşturma yapılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, insani yardım çalışanlarına erişim sağlanması ve esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunuyor.