Türkiye

HÜDA PAR, Esenler Dörtyol'da Filistine Destek İçin Basın Açıklaması Yaptı

Esenler Dörtyol'da gerçekleşen etkinlikte, HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) Filistin'e destek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Program, Abdulbari Çelik Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Abone Ol

Daha sonra Esenler İlçe Başkanı Abdülkerim Ortaç, açılış konuşması yaparak şunları söyledi: "Bugün burada Filistin'e yönelik saldırıları protesto etmek ve HAMAS'ın işgal rejimine karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna destek vermek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gördüğümüz gibi, Filistin halkı uzun yıllardır siyonist işgal rejimi tarafından maruz kaldığı zorluklar ve katliamlarla mücadele etmektedir. Bu sistematik işgal ve katliamlar, Filistin topraklarını ve halkını ciddi bir tehdit altında bırakmaktadır. Filistin halkı, kendi topraklarını, vatandaşlarının canını, ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruyarak meşru müdafaa haklarını kullanmaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, Filistin halkı direnişi büyüterek kararlı bir şekilde mücadele etmektedir. Bu direnişi şanlı bir mücadele olarak selamlıyor ve bu zorlu süreçte Filistin halkının yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Bu mücadele sadece Filistin'in özgürlüğü için değil, aynı zamanda tüm İslam coğrafyasının özgürlüğü için önemlidir. Bu nedenle, Filistinli Müslümanlar yalnız bırakılmamalıdır. Tüm Müslümanların, resmi-sivil tüm unsurlarıyla ekonomik, askeri ve manevi olarak Filistinli kardeşlerinin yanında yer alması gerekmektedir. İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bir araya gelmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz. Siyonist işgal rejimi, acilen katliamcı ve işgalci uygulamalardan vazgeçmeli, Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırmalı ve yeni katliamlara girişmemelidir. HÜDA PAR olarak, Filistin'i İslam'ın mukaddes toprakları olarak görüyor, tüm ayrılıkları bir kenara bırakmaya ve Filistin'e sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu mücadelede üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Siyonizme karşı duruşumuzu canımızla, kanımızla ve malımızla ortaya koyarak, Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için destekçisi olmaya devam edeceğiz.

HÜDA PAR Esenler Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Ateş, basın açıklama metnini okudu.

Daha sonra Filistinli Mahmut Alrantisi, Filistine yapılan destek gösterileri için bir teşekkür konuşması yaptı. Program, yapılan dua ile son buldu.