Haber Merkezi - AK Parti'nin önceki dönem Milletvekili Abdurrahman Müfit Yekin, uzun bir süredir İstanbul'da lösemi tedavisi görüyordu. 22-23. Dönemlerde Şanlıurfa AK Parti Milletvekilliği yapmış olan Yekin, partisinin kurucu kadrosundan biriydi. Hayatını kaybeden Yekin'in vefatı, siyasi camiada derin bir üzüntüye yol açtı.

Abdurrahman Müfit Yetkin kimdir?

Abdurrahman Müfit Yetkin, 1953 yılında Şanlıurfa'da doğmuştur. Eğitim hayatını Diyarbakır Maarif Koleji'nde tamamlamış ve 1977 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olmuştur. Meslek hayatına 1977 yılında Şanlıurfa'da açtığı eczane ile başlamış, aynı zamanda çiftçilikle de ilgilenmeye başlamıştır. Zirai ilaç, gübre ve traktör ticaretiyle uğraşmış, tarıma dayalı sanayi işletmeleri kurmuştur.

Altın Fiyatları Yükselişte: Gram Altın 2.444 TL'ye Yükseldi Altın Fiyatları Yükselişte: Gram Altın 2.444 TL'ye Yükseldi

Abdurrahman Müfit Yetkin, 1996 yılında MÜSİAD Şanlıurfa'nın kurucu il başkanlığını üstlenmiştir. 2001 yılında AK Parti Şanlıurfa'da parti kurucu il başkanlığı görevini üstlenmiş ve aynı zamanda 22. ve 23. Dönemlerde Şanlıurfa milletvekili olarak görev yapmıştır.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Abdurrahman Müfit Yetkin, evli ve 4 çocuk babasıydı. Kendisi, siyasi kariyerinin yanı sıra ticaret ve tarım alanında da aktif bir rol oynamış, Şanlıurfa'nın sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmuştur.